Beszoktatás

A Katica Kuckó Montessori Magánóvodában nagy hangsúlyt fektetünk az új gyermekek fogadására. Úgy gondoljuk, az óvodaérett gyermekek kis segítséggel könnyen be tudnak lépni a csoportba, de fontosnak tartjuk, hogy első óvodai élményeik örömteliek legyenek, ezért igyekszünk minden egyes gyermeknek és családnak a számukra szükséges időt biztosítani a beszoktatásra. 

Sok gyermeknek komoly lelki megrázkódtatást jelent, ha az Édesanyjától, Édesapjától hosszabb - rövidebb időre el kell válnia. Ezért fontosnak tartjuk az igény szerinti fokozatos beszoktatást. Jó a szülővel megbeszélni, hogy az első napokban segítse Ő is a beszoktatást. Legyen ott vele, együtt ismerkedjenek az új hellyel, a gyermekekkel és a pedagógussal. Közben elmesélheti a szülő a gyermek szokásait. Mondja el, mit szeret enni, hogy és mivel szokott aludni, hogyan lehet a legkönnyebben megnyugtatni.

Az egyéni beszoktatás pontos menetéről mindig személyesen beszélgetünk a szülőkkel és erről bővebb információt óvodapedagógusaink adnak.